Microsoft ieftineşte Windows Vista

Odată cu apariţia primului update pentru Windows Vista, Service Pack 1, corporaţia americană îşi propune să reducă preţurile versiunilor îmbunătăţite, în scopul creşterii numărului de licenţe vândute pe segmentul de retail. Astfel, Microsoft va reduce preţurile pentru Vista Home Premium şi Vista Ultimate în varianta retail „box”. Versiunile OEM (vândute la achiziţionarea unui calculator nou) nu se vor ieftini.

Continue reading

Linux rulează pe Nintendo Wii

Ştiţi deja că Linux este un sistem de operare versatil şi probabil aţi auzit că poate rula pe Sony Playstation şi pe Microsoft Xbox 360. Nintendo Wii este o consolă de jocuri mai specială decât cele menţionate anterior.

GameCube Linux este un proiect ce şi-a propus să porteze Linux pe Nintendo GameCube. Evident, o dată cu apariţia consolei Wii, proiectul GameCube Linux s-a orientat şi către aceasta.

Continue reading

HP Deskjet – 20 de ani de succese

„O poveste de succes” – aşa am putea cataloga evoluţia mărcii HP de pe piaţa imprimantelor. În luna februarie, renumita firmă sărbătoreşte împlinirea a 20 de ani de la apariţia primei imprimante HP Deskjet (cu cerneală) destinată publicului larg . De atunci, HP şi-a păstrat primul loc în topul celor mai bine vândute imprimante din lume. Cei 240 milioane de clienţi nu pot decât să confirme forţa pe care marca o are pe piaţă. Cu ocazia aniversării, HP a lansat două serii noi de imprimante Deskjet destinate utilizatorilor casnici.

Continue reading

Air Car – automobilul propulsat cu… aer

După ce scenariile apocaliptice legate de urmările încălzirii globale au pus pe gânduri oamenii de ştiinţă, autorităţile şi nu în ultimul rând producătorii de tehnologii poluante, iată că încep să se arate roadele cercetării în domeniul economiei de energie şi cel al tehnologiilor ecologice. În iunie 2007, Popular Mechanics anunţa că India, respectiv Tata Motors, a început producţia primului automobil propulsat cu aer. Anul acesta, Zero Pollution Motors (ZPM) anunţă că se aşteaptă ca producţia unui astfel de model destinată pieţei Statelor Unite să înceapă spre sfârşitul anului 2009, cel târziu 2010.

Continue reading

Lumea Open-Source în săptămâna 18 – 24 februarie 2008

Iată-ne după o nouă săptămână de libertate. Multe lucruri interesante s-au petrecut în ultimele zile şi vă voi povesti de îndată despre ele.

Ştiri

Cu siguranţă ştirea săptămânii este cea privitoare la schimbarea atitudinii Microsoft. Compania americană susţine că va deveni mai prietenoasă cu comunitatea Open Source. Mai mult, studenţii vor avea acces mult mai uşor la uneltele de dezvoltare Microsoft (Visual Studio Professional Edition, de exemplu) care vor fi descărcabile gratuit pentru aceştia. Există voci care interpretează această mutare ca pe o contraofensivă către Adobe şi Sun, dar Gates a spus că studenţii au nevoie de unelte mai puternice decât cele Open Source. Nu cred că Microsoft se va schimba şi nu sunt singur. Nici Uniunea Europeană nu-i crede şi e şi normal când gigantul american ia în derâdere portalul SourceForge.

Continue reading

NVIDIA GeForce 9600 GT se îndreaptă către rafturi

Nvidia a lansat în sfârşit primul procesor grafic din noua serie Geforce 9. E o mişcare interesantă din partea lor, deoarece în general la o generaţie nouă de chipseturi grafice se lansează modelul high-end intâi şi după aceea variantele destinate pentru cei cu buget mediu. 9600GT e însă o surpriză plăcută atât din vedere al preţului cât şi al performanţei.

Continue reading

Microsoft păşeşte spre deschidere şi interoperabilitate

Nu a trecut mult de când v-am anunţat că gigantul american a deschis formatele Office. Se pare că această deschidere este doar un pas către un nou drum ce va duce, sper, spre o mai mare deschidere şi o interoperabilitate crescută.

Anunţul a fost făcut cu un oarecare tam-tam şi la prima vedere am putea crede că Steve Ballmer chiar e un tip de treabă. Este subliniat efortul Microsoft care în ultimii 33 de ani a dat de bună voie informaţii către sute de mii parteneri din întreaga lume, pentru a ajuta la o interoperabilitate bună. Se menţionează totuşi şi ceva despre presiunile făcute de Uniunea Europeană. În fine, să nu fiu cârcotaş… Hai să vedem ce înseamnă acest anunţ de la Microsoft:

Continue reading