Un SSD cu super-talent

SSD-ul de care vorbim azi nu are nici un talent ieşit din comun, în afara faptului că e cel mai subţire din clasa sa. Şi atunci ce e cu titlu? Super Talent Technology se numeşte compania producătoare :) . Având o capacitate de stocare de 256 GB şi un nume greu de reţinut, solid state disk-ul FSD56GC25H foloseşte standarde utilizate în fabricaţia hard-discurilor de 2,5 inch şi o interfaţă standard SATA-I, ceea ce-l face perfect interschimbabil cu hard-discuri clasice SATA de 2,5 inch.

Continue reading

Intel lansează Xeon Quad-core L5410 şi L5420

Numărul procesoarelor Intel care se bucură de avantajele tehnologiei 45 nm high-k creşte vizibil. Există deja 35 de modele de procesoare produse cu această tehnologie. A venit rândul clasei procesoarelor server să primească noi exponenţi. Intel Xeon Quad-core L5420 şi Intel Xeon Quad-core L5410 sunt noile procesoare care utilizează tehnologia mai sus amintită.

Continue reading

Lumea Open-Source în săptămâna 17 – 23 martie 2008

Ştiri

Am avut parte de o săptămână destul de liniştită, fără ştiri nemaipomenite sau lansări senzaţionale. S-a scris mult despre Microsoft şi formatele de transmitere a documentelor (probabil din cauza evenimentului Document Freedom Day). De exemplu, un proces Novell împotriva Microsoft, pe această temă, va continua. Procesul a început în 2004 dar Microsoft a cerut ca procesul să fie oprit, cerere respinsă în cele din urmă. Pe lângă problemele legate de faptul că nu e un standard deschis în adevăratul sens al cuvântului, OOXML mai suferă şi pe partea tehnică. Detalii despre problemele prezente în cea mai nouă versiune găsiţi aici. Important este şi faptul că s-a schimbat sistemul de votare pentru aprobarea OOXML ca standard ISO.

Continue reading