NVIDIA lansează seriile 9800M şi 9700M pentru laptop-uri

Pasionaţii de jocuri pe calculator au gustat din plin performanţele oferite de unităţile grafice din calculatoarele de birou, iar bucuria lor va fi şi mai mare pentru că tocmai s-au lansat noi modele din familia GeForce9. Pentru a putea avea parte de aceleaşi experienţe pe laptop, ei trebuiau să sacrifice imaginile „realiste” pentru unele cu o rezoluţie mai scăzută. Prin intermediul celor 5 noi unităţi grafice GeForce de serie 9M destinate laptopurilor, frustrările legate de calitatea imaginii unor jocuri 3D precum Brothers in Arms, Aliens: Colonial Marines, Borderlands şi alte peste 140 de jocuri, vor deveni doar o amintire. Bineînţeles, că de performanţele noilor unităţi grafice se vor bucura şi cei care prelucrează fişere video, imagini şi multe alte catrgorii de profesionişti.

Continue reading

Lumea Open Source în săptămâna 21 – 27 iulie 2008

Ştiri

A îngheţat iadul. Cam asta e ştirea săptămânii. Altfel spus, Microsoft s-a alăturat celor de la Apache Software Foundation ca sponsor Platinum (100.000 de dolari anual vor vira în contul celor de la Apache)! De asemenea, compania americană a început să trimită patch-uri binevenite celor de la PHP. Bineînţeles, ei îşi urmăresc tot propriul interes: să facă Apache + PHP să ruleze mai bine pe Windows şi să promoveze formatul OOXML. Sper totuşi ca cei de la Apache să folosească banii în nişte scopuri favorabile comunităţii Open Source.

Continue reading

Sony Ericsson anunţă 3 noi telefoane Walkman: W902, W302 şi W595

În 22 iulie la aniversarea a trei ani de la lansarea liniei de telefoane mobile Walkman, cei de la Sony Ericsson au anunţat introducerea pe piaţă a 3 modele noi ce se remarcă prin experienţa muzicală de înaltă calitate. Noile jucării se numesc W902, W302, respectiv W595 şi nu vin singure, ci vin împreună cu 6 accesorii de top, mai exact: 3 seturi de difuzoare şi 3 seturi de căşti.

Conform unui test realizat în Germania, W902 a fost declarat cel mai bun telefon al lunii, din punct de vedere al experienţei muzicale oferite.

Continue reading

Primul laptop cu procesor Cell – de la Toshiba

Toshiba anunţa, în data de 23 iunie 2008, că în cea de-a doua jumătate a lunii iulie, va lansa două noi serii de notebook-uri: Qosmio G50 şi Qosmio F40. Nimic special până aici, însă atenţia ne cade pe modelul G55-Q802, acesta încorporând un procesor media TOSHIBA Quad Core HD SpursEngineTM SE1000. Da, este vorba despre un procesor Cell, aşa cum scrie şi în titlu.

Continue reading

Lumea Open Source în săptămâna 7 – 13 iulie 2008

Ştiri

Ştirea săptămânii cred că este cea referitoare la cazul Hans Reiser. Acesta a condus poliţia la locul în care a ascuns cadavrul soţiei sale, pentru a primi o pedeapsă mai uşoară: 15 în loc de 25 de ani. Până la urmă, dezvoltatorul sistemului de fişiere ReiserFS a recunoscut că a avut o ceartă cu soţia sa şi a ştrangulat-o.

Continue reading