Venezuela a comandat 1 milion de laptopuri Intel Classmate

Se pare că autorităţile au înţeles importanţa dotării şcolarilor cu laptopuri ieftine. Guvernul Portugaliei anunţa în luna iulie, în colaborare cu cei de la Intel, programul „Magellan Initiative" în cadrul căruia un număr de 500.000 de studenţi urmau să primească laptopuri bazate pe design-ul lui Intel Classmate. Exemplul a fost urmat sâmbătă 27 septembrie, de preşedintele Hugo Chavez, care a făcut o comandă de 1 milion de laptopuri de acelaşi tip pentru copiii din Venezuela.

Continue reading

Eee Pc 1000H la Orange: 369 euro

Navigând pe site-ul Orange.ro (în căutarea unei opţiuni din serviciul webcare) am observat că operatorul portocaliu a renunţat la oferta cu Eee Pc 901 la 11 euro / lună disponibilă acum 3 luni. Mi se părea o ofertă foarte bună şi probabil mulţi au ales-o. De fapt, era o ofertă prea bună iar la un simplu calcul ne putem da seama că Orange ieşea în pierdere, preţul real al unui Asus Eee PC 901 fiind de aproximativ 390 euro.

Continue reading

Lumea Open Source în săptămâna 15 – 21 septembrie 2008

Ştiri

Telenovela Ubuntu – Mozilla a luat sfârşit. Un final fericit, având în vedere câteva din ideile pe care le avea comunitatea Ubuntu referitor la rezolvarea „conflictului”. Iniţial Mozilla a declarat că oricum acel EULA trebuia schimbat, conducerea corporaţiei arătându-se foarte înţelegătoare faţă de comunitate, iar în final Mozilla a renunţat la EULA. Iată, deci, o victorie a Open Source-ului şi a comunităţii!

Continue reading

HTC Dream – telefonul cu Android OS – se lansează peste o săpt.

Actualizare 23 sept. 2009: telefonul a fost lansat oficial sub numele de T-Mobile G1.

După ce Apple a lansat iPhone 3G, Google, T-Mobile şi HTC au trimis invitaţii mai multor companii pentru a lua parte la evenimentul ce va avea loc marţi, 23 septembrie la New York: lansarea primului telefon bazat pe sistemul de operare open source al celor de la Google: Android.

Continue reading

Intel lansează seria Xeon 7400 – procesoare cu 6 nuclee

Intel a lansat prima familie de procesoare cu şase nuclee: Xeon Processor 7400 Series. Noile procesoare sunt destinate serverelor și sunt fabricate prin tehnologia pe 45nm, cu noile tranzistoare bazate pe hafniu şi poartă metalică „high-k” (cu constantă dielectrică ridicată). Acesta este răspunsul pe care compania îl dă concurenţei ca urmare a lansării de către AMD a procesoarelor Opteron (cu 4 nuclee).

Continue reading