Quadro CX – cu dedicaţie pentru Adobe

Puţini trebuie să fie utilizatorii de calculatoare care să nu fi auzit de Adobe şi de Photoshop. Cu siguranţă cei care au folosit programul de grafică s-au simţit frustraţi atunci când au încercat să lucreze cu imagini mari având plăci grafice de putere mică. NVIDIA a realizat o nouă unitate grafică de procesare, Quadro CX, optimizată pentru Adobe Creative Suite 4.

Continue reading

Intel lansează X-25E Extreme SATA Solid-State Drive

Intel a anunţat punerea în vânzare a celui mai performant model de SSD: X-25E Extreme cu interfaţă SATA, destinat serverelor, staţiilor de lucru şi sistemelor de stocare. Acesta este de tip SLC (single level cell) şi este realizat prin tehnologie pe 50 nm. Neavând părţi în mişcare, nu sunt necesare cheltuieli cu sistemele de răcire, iar consumul de energie se reduce. În felul acesta, un prim avantaj al deţinătorilor de servere ar fi scăderea cheltuielilor de cel puţin 5 ori.

Continue reading

Samsung pătrunde pe piaţa americană de laptopuri

Samsung Electronics Corporation şi-a anunţat intenţia de a lansa în Statele Unite o linie de laptopuri, linie care va cuprinde patru categorii diferite: Premium Thin&Light (seria X), All Purpose (seria Q), Business (seria P), Desktop Replacement (seria R) şi Netbook (seria NC). Cu excepţia ultimei serii, sistemul de operare va fi Windows Vista Business.

Continue reading

Apple lansează o nouă serie MacBook

Apple a lansat o nouă familie de laptopuri MacBook care, deşi înglobează tehnologii de ultimă oră, au preţuri scăzute. Cele 3 modele care compun familia se numesc: MackBook, MacBook Pro şi MacBook Air. Acestea sunt răspunsul la solicitările clienţilor care şi-au dorit laptopuri cu carcasă metalică, suport pentru grafică 3D de înaltă calitate, precum şi iluminarea ecranului pe bază de LED-uri.

Continue reading

Lumea Open Source în săptămâna 6 – 12 octombrie 2008

Ştiri

S-a născut Linux! Ştiu… vă spuneam data trecută că sistemul de operare Linux a împlinit 17 ani, dar acum chiar mă refer la un copil. În Suedia, nişte părinţi şi-au botezat copilul: Linux!

Trolltech nu mai e Trolltech… ci Qt Software. Este o schimbare pe care cei de la Nokia au făcut-o după ce au cumpărat compania norvegiană. Este, probabil, ultima redenumire pe care o fac cei de la Nokia, după ce au redenumit produsele celor de la Trolltech până acum. Dar, mai multe aflaţi aici.

Continue reading

64GB SSD pentru Asus Eee PC

Cei de la Super Talent au lansat de curând 5 noi modele de SSD din seria MasterDrive LX cu interfaţă SATA de 3 Gbs. Mai nou, au lansat o serie de SSD-uri cu interfaţă mini PCI-Express. Acestea au capacităţi de 16 GB, 32 GB şi 64 GB, fiind proiectate special pentru Asus Eee PC.

Viteza maximă de citire este de 40 MB/s iar cea de scriere este de 15 MB/s. Cele 3 modele au preţurile de 53, 79, respectiv 149 USD şi vor fi disponibile din luna noiembrie.

Sursa: SuperTalent

Autor: Cezar-Gorun Nesvadba