Ce aplicatii Android folosesc

Detin un Samsung Galaxy S de un an si cateva luni. Sunt foarte multumit de el si-mi place Android, iar de cand am si un iPad am ajuns sa apreciez si mai mult Android-ul. Dar despre iOS vs. Android intr-un articol viitor.

Aplicatia care-mi place cel mai mult e Llama. Ce face Llama? Iti permite sa setezi niste locatii si sa definesti actiuni cand intri/iesi dintr-o locatie. De ex, mi-am definit locatiile acasa si birou. Cand ajung acasa sau la birou, mi se porneste automat wireless-ul, volumul telefonului se seteaza aproape de minim (sa nu deranjez colegii de birou sau pe fetita mea de aproape 9 luni). Deasemenea se opreste si bluetooth-ul. Cand plec de acasa sau birou, se intampla fix inversul. Adica se opreste wireless-ul, se da volumul la maxim si se porneste bluetooth-ul pt 15 min (pt a se conecta la hands free-ul din masina). Partea faina e ca nu foloseste GPS-ul. Zonele le invata singur pe baza celulelor GSM. Ah, si e gratis!

Foarte util e Evernote. Il folosesc pentru a salva tot felul de idei, link-uri sau liste de cumparaturi.

Foloseam Endomondo pentru jogging, insa de cand s-a nascut fetita mea n-am avut vreme si de sport. E foarte misto sa stii cat sport ai facut si daca anul asta ai facut mai mult decat anul trecut. De ex, anul trecut am alergat 320km. Anul asta aproape deloc. Dar anul trecut eram foarte motivat sa ma auto-depasesc luna de luna, culminand cu 23km pe dealuri. Pentru cei care faceti sport (orice sport, nu doar alergare) va recomand aplicatia.

Where’s my Droid si SeekDroid le am instalate pentru cazul in care imi pierd sau mi se fura telefonul. N-am patit nici una nici alta, dar e bine sa fii precaut.

WordPress. Da, am scris destul de multe articole de pe mobil. Scriu foarte rapid datorita tastaturii swype ce are un suport excelent pentru limba romana.

Astrid tasks pentru… task-uri :)

Calendar snooze pentru a nu rata intalnirile. Alarma ce apare by default din calendar suna doar o data iar Calendar snooze repara treba asta.

Advanced task killer pentru… cred ca numele e evident.

Navigon pt GPS. Destul de scump dar merita cand esti in afara tarii si nu ai internet.

Cam atat. Restul aplicatiilor fie le folosesc rar, fie le stiti cu siguranta (facebook, twitter, etc).

Technogeek revine!

În noiembrie 2008 anunțam că technogeek.ro își suspendă activitatea. De multă vreme vroiam să re-activez site-ul, dar mi-a lipsit timpul. Și mi-a fost lene.

În sfârșit am trecut peste lene și în câteva ore am migrat site-ul pe wordpress. Deschid o paranteză. Înainte  funcționa pe un CMS custom made, o clonă de wordpress. Am făcut clona asta de wordpress pentru un client, prin 2006 când wordpress nu era foarte stabil (crăpa la 30k unici pe zi). Anyway, între timp clientul și-a închis afacerea iar eu n-am mai continuat dezvoltarea CMS-ului.

Închizând paranteza, re-activez site-ul ca un blog personal de tech. Celălalt blog personal a devenit între timp blog de eCommerce. Cum totuși vroiam să scriu și chestii personale am luat decizia să mai fac un blog: Jurnalul de familie – unde scriu împreună cu soția mea. Complicat. Și cum totuși voiam să scriu și despre tehnologie, nu doar despre eCommerce și chestii de familie/bebeluși, am luat decizia să reactivez domeniul ăsta.

Să vedem ce iese :)