Fujitsu ameninţă EeeePC cu Amilo Mini UI 3520

Piaţa laptopurilor ieftine înregistrează un nou competitor: Fujitsu-Siemens, care s-a hotărât relativ târziu să atace şi acest segment. Spun relativ târziu, pentru că unii dintre competitorii deja existenţi ASUS, Intel, Everex au lansat versiuni noi şi mai performante ale produselor, aşa cum am prezentat la vremea respectivă aici pe technogeek.

Amilo Mini UI 3520

Laptopul celor de la Fujitsu-Siemens face parte din seria Amilo, poartă numele de Mini Ui 3520 şi va fi disponibil în luna octombrie la un preţ situat undeva în jurul sumei de 400 €. Modelul are dimensiunile de 23.2 X 17.5 cm (ecran de 8,9") şi va fi livrat cu un set de carcase de diferite culori, astfel încât utilizatorul va putea schimba aspectul laptopului atunci când va dori.

În ce priveşte ceea ce se află sub carcasă, nu cred că Mini Ui 3520 ameninţă în mod serios competitorii de care aminteam. Procesorul este un Intel Atom N270 la 1,6 GHz, 1 GB RAM şi stocare pe hard disk de 60 GB sau 80 GB (din decembrie va fi accesibilă şi o versiune cu HDD de 120 GB). Alte facilităţi de care dispune sunt: WLAN integrat, slot compatibil pentru Express Card, Bluetooth, cititor de carduri 4-în-1, două porturi USB şi unul VGA. Modelul are integrate o cameră web de 1,3 megapixeli, precum şi un microfon, iar ca sistem de operare vine cu Microsoft Windows XP Home Edition.

Dacă Fujitsu-Simens iau în serios participarea la competiţia de pe această piaţă, s-ar putea să ne aşteptăm cât de curând la un model care să ridice cu adevărat probleme celor deja aflate în cursă.

BluetoothSursa: Fujitsu-Siemens

Autor: Cezar-Gorun Nesvadba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>