Pe aripile vântului, de la MSI

După ce ASUS, VIA, OLPC şi alţii au anuţat noi modele destinate pieţei de laptop-uri ieftine iar Dell Mini Inspiron vine din urmă încercând să revendice un segment din aceeaşi piaţă, iată că Micro-Star Internatonal anunţă laptop-ul MSI Wind U100, primul model din precedent-anunţata serie MSI Wind Notebook.

MSI Wind U100

Noua „adiere" de la MSI are un ecran LCD de 10" cu LED-uri cu consum redus de energie, având rezoluţie maximă de 1024×600. Cu ajutorul softului se poate mări orice cuvânt afişat, uşurându-se vizualizarea imaginilor sau citirea documentelor. Dimensiunile sale de 26 cm x 18 cm, grosime de 19-31,5 mm şi greutatea de numai 1 kg îl fac uşor de transportat, iar faptul că distanţa dintre taste a fost mărită la 17,5 mm fiind optimizate tasta spacebar şi touchpad-ul înseamnă un plus de confort în utilizarea tastaturii.

În interior, Wind – U100 are un hard disk standard de 2,5 inch cu o capacitate de 80GB, cel mai nou procesor Atom de la Intel. În plus, este echipat cu o cameră web de înaltă rezoluţie, microfon integrat, boxe stereo, posibilitate de conectare wireless 802.11b/g, Bluetooth, cititor de carduri 4-în-1, porturi USB 2.0 şi, opţional, un DVD-writer extern. Bateria este una cu 3 celule, dar opţional, clientul poate avea una cu 6.

Din păcate, nici în acest al doilea comunicat de presă nu s-a specificat preţul sau data la care produsul va fi disponibil. Am găsit însă pe această pagină specificat preţul de $399 pentru modelul cu Linux şi $499 pentru cel cu Windows XP Home Edition.

Sursa: MSI

Autor: Cezar-Gorun Nesvadba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>